Om klubben

Om Oslo paragliderklubb


Oslo Paragliderklubb ble dannet tidlig i 1987 med 18 medlemmer. I dag er vi Norges største klubb med ca 400 medlemmer. Medlemmene våre er mellom 15 og 70 år, men de fleste er ca 25-50 år. Vi har flere av Norges beste og mest erfarne piloter og instruktører. OPK har et utrolig godt og inkluderende miljø der man ikke skiller mellom nybegynner eller erfaren.

Klubbhuset vårt i Hemsedal, Vangen sørger for å samle folk jevnlig. Her bor vi billig, har flotte muligheter for å holde kurs og for å fly langt og lenge. På kveldene samles vi rundt grillen, og her garanteres høy stemning! Det aller fleste som flyr paraglider er åpne og sosiale mennesker, så her vil du garantert finne venner fort!
Gjennom hele året arrangeres det klubbkvelder, fester, sammenkomster ol. Det arrangeres en årlig påsketur til Bassano i Italia der mange klubbmedlemmer får sesongens første flytimer i varm luft. Å reise med paraglideren på skulderen er ellers en fin måte å oppleve nye land på.

Selv om vi hovedsakelig flyr om sommeren, bruker mange medlemmer klubbhuset Vangenl også om vinteren. Da kombinerer vi ofte skikjøring med flyving i skianlegget, til stor entusiasme fra de andre i bakken. I februar leker vi oss med uformell flyving i et eget "winter games" mens i august er klubben som regel arrangør av en norgescup-runde, også den i Hemsedal.

Vangen har tidligere vært et pensjonat, men OPK har leid det som klubbhus i mange år. Huset har ca 30 sengeplasser fordelt på 11 rom (med plass fra 1-5 personer), med to store oppholdsrom, kjøkken og vanlige fasiliteter. Man kan telte utenfor, og det er som regel plass til en bobil eller to. Huset ligger på Tuv, ca 6 km utenfor Hemsedal sentrum, like bortenfor avkjøringen til Grøndalen. Klubbens medlemmer booker selv overnatting her på nettsiden vår.