Hjem

Du løper ned en bratt fjellskråning. Med ett blir du løftet opp og ut i luften. I løpet av sekunder er det hundrevis av meter mellom deg og bakken. Over deg svever en paraglider. Kroppen kribler av gledesrus. Glemt er alt annet, nå er det bare du, himmelen og nytelsen som gjelder. Du er i ett med elementene og lever ut menneskets største drøm …du flyr!

Velkommen til himmelen!

Paragliding gir en helt ubeskrivelig følelse av frihet. Du får fantastiske naturopplevelser høyt hevet over hverdagen. Man behøver absolutt ikke å være adrenalinavhengig for å ha glede av å fly. Det kan være rått og heftig og gi skikkelige adrenalin-rush, men det kan like gjerne være avslappende turer der du bare nyter roen, friheten og utsikten. Det er mye opp til deg selv. Alt du trenger får plass i en ryggsekk. Dagens utstyr har gode flyegenskaper, og etter hvert som du blir flinkere, kan du fly i timesvis og stige til høyder over 3000 meter. Når sporten utøves med respekt for regelverk, naturkrefter og egne begrensninger er det også en relativt trygg sport som mange kan ta del i.

Oslo Paragliderklubb er norges største med over 370 medlemmer. Miljøet er meget bra og utpreget sosialt. Her finner du positive, blide og engasjerte gutter og jenter i alle aldre. Vi arranger turer både inn- og utenlands, samt klubbkvelder, temakurs, fester etc.

Vi har et stort klubbhus i Hemsedal (Vangen) med 11 soverom og sengeplass til over 30 personer. Det ligger like i nærheten av flystedene og alpinanlegget som vi bruker mye om vinteren.

Flygningen foregår i hele landet, og flere steder rundt Oslo-området.

Klikk deg inn på menyen og les mer om denne fantastiske sporten, og hva Oslo Paragliderklubb kan tilføre livet ditt.

Om klubben

Oslo Paragliderklubb ble dannet tidlig i 1987 med 18 medlemmer. I dag er vi Norges største klubb med ca 400 medlemmer. Medlemmene våre er mellom 15 og 70 år, men de fleste er ca 25-50 år. Vi har flere av Norges beste og mest erfarne piloter og instruktører. OPK har et utrolig godt og inkluderende miljø der man ikke skiller mellom nybegynner eller erfaren. 

Gjennom hele året arrangeres det klubbkvelder, fester, sammenkomster ol. Det arrangeres en årlig påsketur til Bassano i Italia der mange klubbmedlemmer får sesongens første flytimer i varm luft. Å reise med paraglideren på skulderen er ellers en fin måte å oppleve nye land på.

Selv om vi hovedsakelig flyr om sommeren, bruker mange medlemmer klubbhuset vårt også om vinteren. Da kombinerer vi ofte skikjøring med flyving i skianlegget, til stor entusiasme fra de andre i bakken. I februar leker vi oss med uformell flyving i et eget «winter games» mens i august er klubben som regel arrangør av en norgescup-runde, også den i Hemsedal.

Instagram #osloparagliderklubb

[fts_instagram instagram_id=osloparagliderklubb pics_count=6 type=hashtag super_gallery=yes columns=3 force_columns=no space_between_photos=1px icon_size=65px hide_date_likes_comments=no]

Vangen

Klubbhuset vårt i Hemsedal, Vangen sørger for å samle folk jevnlig. Her bor vi billig, har flotte muligheter for å holde kurs og for å fly langt og lenge. På kveldene samles vi rundt grillen, og her garanteres høy stemning! De aller fleste som flyr paraglider er åpne og sosiale mennesker, så her vil du garantert finne venner fort!

Vangen har tidligere vært et pensjonat, men OPK har leid det som klubbhus i mange år. Huset har ca 30 sengeplasser fordelt på 11 rom (med plass fra 1-5 personer), med to store oppholdsrom, kjøkken og vanlige fasiliteter. Man kan telte utenfor, og det er som regel plass til en bobil eller to. Huset ligger på Tuv, ca 6 km utenfor Hemsedal sentrum, like bortenfor avkjøringen til Grøndalen. Klubbens medlemmer booker selv overnatting her på nettsiden vår.

Kontakt oss

STYRET

Leder:             Roar Skuggedal (ledern@opk.no)
Nestleder:    Jon Arne Westgaard (også ansvarlig for flysteder og sikkerhetskurs)

Styremedlemmer:  

Lene Alvær Stranna
Arnstein Andreassen(WEB)
Thomas Østerby  (tandem og aktiviteter)
Arnan Hukanovic (bussansvarlig)

KONTAKT MED KLUBBEN

Kasserer: Inger Grimstad
Kursadministrator: Ane Pedersen
Faglig leder: Roy Storli, Mobil: 48010716 : fagled.opk@gmail.com
Generelle henvendelser: ledern@opk.no
Nybegynnerkurs: kursinfo@opk.no
Sikkerhetskurs: sikkerhetskurs@opk.no
Tandem: Se kontaktliste nederst på siden om Tandemtur

Bussgruppe

Arnan Hukanovic (buss@opk.no)

Husgruppa for Vangen:

Arild Flyrhøyt Pedersen (928 19 545)